TANDA BERSALIN KE?

Hi, kalau perut mengeras dalam tempoh 5-7 minit cmtu kemudian ok.. selang 10 minit cmtu mengeras semula, tu tanda nak bersalin ke? Pinggang belakang ada rasa sakit cuma masih boleh tahan lagi..bawah perut pun ada sakit dah cuma takde rasa mcm senggugut tu.. #pleasehelp #bantusharing

7 Balas

sy pun mcm ni skg, 36 weeks.. kerap sngt mngeras, dia mcm 5 minit bgitu dtg2.. tpi x sakit bawah perut, pinggng sakit sikit , boleh tahan.. itu false contraction ke atau apa? sy first time prgnt

kita sama sis , sy 36minggu perut mengeras selalu ..bila gosok ok skjap .. pinggang pun dah start rasa lengoh² ,bawah perut pun rasa sakit .. tp masih boleh tahan juga ...

ye sis .leh cek bukaan .sama macam say..tahan tahan,,sekali g HSP dah 8cm..10minit terus rasa nk teran kuarla baby girl..2kali teran... Alhamdulillah

2y ago

sama.. saya tak rasa mcm sakit sengugut pun tp baby mengeras kerap.. perlu ke hospital ke

sye pon mcm tuh, bby kerap mengeras setiap 5 minit. tpi g hospital baru buka 1 cm doc suruh balik..

2y ago

alhamdulillah saya dh selamat bersalin. lepas 3 hari tuh sye g hospital balik, sbb contraction makin teruk 1minit 1 kali n kluar show darah. emergency czer sbb baby dh berak rupenye dlm air ketuban.

Saya macam sis,sakit mcm sengugut 5-10minit,pergi hospital dah 3cm ,sis alert tau.

kalau mengeras aje xlh kot.. tp dia dtg dgn package sakit sekali tu mgkin ye.

Ya, puan . Contraction tu. Boleh cek bukaan.