Diet ketika hamil

Askm dn slm sejahtera semua mumy2..nak tnya mcmana nak diet klu pregnant 24week?checkup td nurse kata jauh naik berat bdn..last 16/8 93kg masa apoiment nurse..masa apoitment doc 11/9 98kg dan yg terbaru 26/9 100kg...bila dgr mcm ni rasa ada stres sikit la...ada pendapat n pengalaman x mumy?bole share x?tqvm

2 Balas

control portion mkn (suku suku separuh), avoid junk things at the moment. eventually berat perlu naik spnjg pregnancy.

12mo ago

in between waktu mkn utama awk blh mkn buah, kekacang buat kudapan. jgn starve urself. cdgn buah: jambu batu, oren, epal, betik. high vitamin c

sy jnis xnaik berat .. bukak buku 67.2kg .. skrang da nk masuk 7bln prgnant , 67.6kg baru ..