GDM ON DIET

26/10 sy mnum air gula,n harini 9/11 checkup nurse kata lekat kencing manis😭 ada ke yg berjaya kawal n result okay balik sblum bersalin?? N ada kemungkinan ke bersalin awal??#ingintahu

2 Balas

gdm mmg akan lekat sampai bersalin. xboleh hilang cuma boleh control je. xperlu nak risau2. buat je bsp mcm nurse suruh. control mkn, krg kn karbo, krg kn mkn buah 1potong je utk lunch n dinner. lebih kn sayur n protein. susu mengandung jgn mnum, sbb tinggi gula. tukar mnum susu tepung nespray dutch lady everyday atau susu kotak hl. jgn cut sugar terus, nnti jadi hypo. control je sugar intake tapi lebih kn mnum air kosong. gdm on dc xperlu bersalin awal unless bby besar atau ade mslh lain. and xperlu czer kalau xde mslh. cuma x boleh lebih dri due date.

2y ago

Susu mengandung tu mmg tinggi gula, tak gdm terus boleh jadi gdm tu

Saya sangkut jugak . Skrg mkn nasik sehari sekali je , lpas tu minum lemon ais atau barli .. sambil² tu minum rebusan buah kering ..

2y ago

Saya plak mmg tak suka benda manis .. tp tu laa , hormon Org pregnant.. sangkut gdm plak 😅 harap² lpas bersalin hilang laa