Ubat

Asalamualiakum....saya nak tanya ibu² dalam ni...Ibu² makan tak ubat yang klinik bekalkan....Saya ada degar orang cakap kalau makan ubat yang klinik bekalkan nanti anak dalam kandungan besar dan susah nak bersalin normal...

34 Balas

Siapa yg ckp cm tu? Diorg tu doc ke? Hbs tu puan p cekup pun kt doc kan. Dh tentu doc bg bende yg elok utk kita dan kandungan. Doc xde masa nk bg bende2 xberfaedah pd kita puan. Bende2 cm ni puan kene fikir lebih sikit, cari ilmu, tanya pada yg pakar dlm bidangnya. Kalau kereta rosak kita hntr bengkel kereta kan.? Kita xhntr kereta ke tmpt org yg xtau baiki kereta. Sama dgn mgandung ni. Kita refer pd doc/klinik dan hospital.

4y ago

hahaha btul tu.xkn laa doc nk risiko kn ibu2 mngndung .dorg ni kadg buat cerita melampau2..smpai org yg xtahu ape jd percaya.agak nye yg buat crita ni anti perubatan..msti amal cara tradisional ni yg bkn2 diajarnye