5week. Keputihan ketul² .

Hi mommies ..nak tanya , saya pregn 5week, n dalam masa yg sama ada keputihan ketul² tu. Doc ada bekalkan ubat antibiotic makan dan cuci, persoalannya, boleh ke saya di awal kehamilan ni ambil ubat antibiotic (makan) tu, tak memudaratkan ke kandungan?

1 Balas

antibiotik x memudaratkn baby pon.. but klau msalah kputihan ubatnya prebiotik bkn antibiotics.. bole try pil insert dlm vagina tu better pkai daripada amek pil mkn.. and if pkai pil vagina insert tu 3 hari jgn brsama dulu dgn husband bgi dia clean btul2.. then mkn bnyk yogurt.. elakkn mkanan ada kndungan yeast.. mcm roti kek.. cheese.. and kurangkn mknan manis