Kepala baby belum masuk laluan

Asalamualaikum nk tnya,, sy dah 38 minggu 4 hri. Tpi kepala baby xmsuk laluan lgi. Perut masih kt atas lgi. Biasanya kalau baby lmbt masuk laluan, kena czer ke? 😢 ke ada je baby msuk laluan masa betul2 nk bersalin? Normal ke 38 minggu xmsuk laluan lgi? Macam lambt lgi nk bersalin, sbb kepala baby xmsuk laluan. Klau tak 1/12 kena serah diri dh.

15 Balas

Saya 42 weeks bru branak, tu pon induce, baby selesa sgt ddk dlm perut😂 btw sis anak first ke? Biasa kalau anak first dia lmbt.. mula2 kan, jalan pon susah nak terbuka, tp xsemua la mcmtu..