Kepala baby belum masuk laluan

Asalamualaikum nk tnya,, sy dah 38 minggu 4 hri. Tpi kepala baby xmsuk laluan lgi. Perut masih kt atas lgi. Biasanya kalau baby lmbt masuk laluan, kena czer ke? 😢 ke ada je baby msuk laluan masa betul2 nk bersalin? Normal ke 38 minggu xmsuk laluan lgi? Macam lambt lgi nk bersalin, sbb kepala baby xmsuk laluan. Klau tak 1/12 kena serah diri dh.

15 Balas

Sya baru2 nie scan kt swasta 34w bby kata songsang sis .. isaw jugak laa nie . Tp nurse kata takpaa awal lg kan huhuu

kene banyak berjalan , bergerak & senaman.. kurangkan berbaring... insyaAllah senang baby masuk laluan

biasa dy akan masuk ubat,klu xjln baru czer.masa sy dulu overdue sok nk serah diri,bby dh keluar.

6mo ago

hrp2 dpt bersalin normal. huhu

Saya scan 38w6d baby tak engage lagi. Tp 39w4d bersalin normal 🤣

6mo ago

hrpnya sy pun gitu jgk. haha adui risau jgk ni

saya bersalin 40minggu 1 hari. chill dulu sis. banyakkan berdoa stay active

6mo ago

haah aktif tu kena bykkn buat senaman jgk la kn.. bru je start buat semalam