baby lmbt msuk laluan ok ke

Rsau bby x msuk laluan lgi norml ke 36weks

7 Balas

Sy dh 37 mnggu 2 hari alhamdulillah bby dh msuk laluan dn turn ke bwh ms kndugn 34 mnggu.. sb tu sy dh rsa sakit2 kt bwh.. rsa cm nk kluar sgt dye. Tu yg sy kerap kcing smpai letih jgk nk hadap tpi sabr je nie.. tnggu ms jgk nie nk bersalin.. moga di permudh kn semua urusn kita2 smua nti yew..

sya masa ank ke 3..misi ckp bby x masuk laluan..masa tu 39 mggu..pastu misi tu urut2 bahagian rahim sya..dan dia mcm tolak..maybe betul kan kepala bby..and misi ckp..bby da ok..kt tempat dia..saya rasa pergerakan masa misi betulkan bby..alhamdulillah..sya bersalin normal..tp dah overdue😊

semua tu ketentuan sbnrnya..sy anak 1st bukaan da 7cm da smpai hosp...tp kepala x masok laluan..xleh buat apa terpaksa czer sbb jantung baby da drop

Masuk laluan tu mcm mane ye??? Maksudnya kepala baby dah dekat bawah??? Selalunya week berapa baby kena start masuk laluan??

semoga dipermudahkan segala urusan kita untuk melahirkan zuriat slmt ibu dan ank Aamiin

sy pun 36w blum masuk laluan. mudah2an kita dpermudahkn

Banyak kan berjalan sis..jalan itik..