baby belum masuk laluan

hi mummies, saya dh 38 weeks tpi td check up nurse kata baby jauh lgi normal ke 😭ad cara tk nk bgi dia msuk laluan, ptg td dh buat brisk walk atau ad cara lain nk bgi baby msuk laluan ni first pregnancy . org kata hujung² ni bykkn bersama suami tpi saya pjj 🥹🥲

6 Balas

Tak semestinya Kena bersama suami sis, ada bnyk jenis exercise yg boleh turunkan, turn naik tangga pun salah satu juga exercises, ball, squat, ada bnyk sis boleh cari dekat YouTube sis, xsalah mencuba,

Cuba jalan itik tu. Tapi baby dah besar dah 38 ni kadang ruang dia tak banyak dah. Banyakkan doa dan fikir yang positif ja ok. Cakap dengan baby mintak dia tolong ibunya pusing

awak try bersujud lama...senaman dengan jim ball...buat senaman butterfly... apa pun moga dimudahkan segala urusan awak ye.. aaminnn

sye 37 week dh dekat bawah dhh nursee ckpp cek 18 hri bulan smlam.. nerves lakk sbb kne serah diri 23 ni..huhu

4d ago

just sleep mngiring ke kiri dg bntal mngpit dkt kki tu je sis

sya 35 minggu , tapi masih rasa baby dkat dada , normal ke tu agaknya belum masuk laluan lagi

Banyakkan bersujud, tidur mengiring ke kiri sambil kepit bantal di kaki dan doa