Kepala baby belum masuk laluan

Asalamualaikum nk tnya,, sy dah 38 minggu 4 hri. Tpi kepala baby xmsuk laluan lgi. Perut masih kt atas lgi. Biasanya kalau baby lmbt masuk laluan, kena czer ke? 😢 ke ada je baby msuk laluan masa betul2 nk bersalin? Normal ke 38 minggu xmsuk laluan lgi? Macam lambt lgi nk bersalin, sbb kepala baby xmsuk laluan. Klau tak 1/12 kena serah diri dh.

15 Balas

relax awak. jangan stress. kalau awak stress baby akan ikot stress. silap haribulan boleh pusing balik. sy masa 1st baby bukaan 4cm dok dkt labour room kepala baby masih dkt atas awak. doctor tlg pecah kan ketuban supaya baby dpt turun. sy bersalin normal je masa 38w2d.

6mo ago

inn shaa allah, sy doakan awak yea. semoga baby nk keluar normal❤️🌻