apakah tanda bayi perempuan?

apakah tanda tanda mendapat bayi perempuan?kongsikan pengalaman anda?saya sangat menghargai nya?

54 Balas

Mak sy ckp masa dia mengandung boy xda alahan, suka benda manis. Masa dia mengandung girl, suka benda masam dan byk alahan. Skrg sy mengandung baby boy(90%), sama simptom dgn mak. Maybe sis bleh tnya mak sis, mesti badan kita ikut mak kita juga.

Doktor prnah ckp time sy chck up,sllu klu mabuk time pagi,sllunya baby girl...mabuk malam baby boy...time prgnant baby girl,sy ske make up,pdhal sblum ni sy mmg xminat pn nak pakai make up...then sy ske mewarna ttbe...hahaha....suka makan manis2...

5y ago

alamak sy mabuk pagi dan petang, haha

pngalaman sy la sbb ank spasang, yg 1st girl 2nd boy .. time preggy 1st mmg suka mkn manis2, muka nmpk lesu jnis malas nk lawa2 klau nk p mna 😅, perut mmbulat, alahan mmg teruk .. sbb time yg 2nd mmg brbeza 😂

Ank 1st n 2nd girl, muka berseri cantik xda jerawat putih wpun malas mandi , suka manis suka mkn ais (aiskrim yg harga 20sen tu) suka tidur, Skrg pregnant yg ke3..xtau lagi mcmmana...yg pasti berat je bdn..mlas je rasa

Sy prgnant bby girl...xada alahan...muka breakout skit,kulit sensitif skit(tetiba xblh mkn sotong),suka mkn yg manis2 n perut bujur...stiap kli check up mmg akan nmpak bby girl je..

5y ago

sy alahan awal kehamilan, suka mkn manis2, emosi, perut bujur.. tp scan boy 😅😅

Saya scan 4 kali dh..setiap kali scan doc ckp bby girl..ank ke 5..tp tiap kali preknen girl mmg x suka mkn masam2..suka mkn bnda manis je..air pon kene manis..😅😅😅

Scan detail baru2 Ni katanya gurl.. yg sy bleh tgok.. sy Ni susah Ada jerawat..tpi DH prggy Ni jerwat Naik bersmbung2 lepas yg lain kecut akan Naik lagi.tp xdela byk sgt

Alahan teruk gile Muka kusam + rashes yg sangat menyedihkan Pemalas TAKDEK semangat nak teruskan kehidupan seharian 🤣

Kalau saya tiada alahan..makanan pn semua masuk..tak ada mengidam..tak mengantok n saya suka makeup..muka pn ok x ada jerawat..perut kecil saja

Morning sickness teruk..smpai skrg dh masuk 30weeks ada lg muntah2..1 lg suka mkn bnda2 manis especially kek..hehe