apakah tanda bayi laki?

Ade sape ade pengalaman bayi laki? Tlg share

34 Balas

2x scan boboy. 😂Sy muka jadi mengelupas tapi takde jerawat. Alhamdulillah. Suka melawa. Nak tido pon pakai liptint & minyak wangi. 😂Suka makan makanan pedas & masam. Perut bonjol bawah. Jalur perut dari sudu hati sampailah atas kemaluan. Orang kata kalau sampai atas pusat jer jalur perut tu anak ppuan. 😂😂 Sy just baca ja. Takda percaya. Qada & qadar Allah dah tetapkan. Asalkan anak sihat & selamat lahir tanpa masalah. Aaamiinnn3.

Mcm saya anak 1st dlu perempuan.. Suka Sgt manis2... Flawless je kulit.. Xde morning sickness langsung.. Enjoy je spnjg preggy.. Tp yg 2nd ni, suka masam2 je.. N mabuk teruk.. Naik jerawat kecik2 kat bdan.. Tp x sure lg boy ke girl.. Tp berbeza betul dgn 1st dlu. 🤭 Hopefully rezeki boy pulak.. Sbb ramai org tgok ckp boy..

5y ago

Aah terbalik kitaaaa 🤭🤭🤭

Sekarang ni tengah mengandung baby boy, takde mengidam sangat. Rasa nak makan benda biasa biasa je. Suka makan benda manis, kalau ada dekat mesti ngap terus sampai kena stop beli kalau tak cepat je habis. Malas nak bersiap melawa sangat, pakai simple simple je. Muka flawless, tak pakai skincare sangat sepanjang preggy ni. 😂

Anak pertama dan anak ketiga, anak lelaki. Suka makan makanan masam2. Sayang lebih dan rindu memanjang kt suami. Takde alahan. Suka tido dan jadi pemalas. Sifat penyabar yang tinggi bila dalam keadaan stres. Beza sangat masa mengandung anak kedua, anak perempuan.

masa anak lelaki dulu malas giler nak berhias. still ada morning sickness. cuma tak teruk lah sebab mc sehari je berbanding yang sekarang ni sampai 3 hari mc. alahan pun boleh tahan juga tapi tak tau lagi gender anak

Suka masam2 & perot lbh lonjong ke dpn and paling obvious pergerakn baby lebih kuat & lasak banding dulu…klau prsamaan pregnantkn girl & boy both xde mual teruk,xde ngidam pelik2 & kulit pon ok xde mslh

ank ptma kdua suka masam2 boy ank ketiga suka manis2 kluar2 girl..yg dlm perut ni twin cnpur smua masam suka manis suka malas ada rjn ada smua la..xtaw klua nti baby apa...sbb skrg klua mls nk bsiap

takda alahan smpai bersalin . malas berhias , suka masam2 dan pedas . takdpt jauh dri husband , rmbut menebal dan hitam , kulit muka ada jerawat halus . pusat kluar 😅

sy ank lelki 3 orng....smua suka mkn masam dn masin...skrng prgy ke 4....lngsung x suka yg msam...lebih kpda bnda2 mnis...jntina tak tau lagi...klau tngok prut mcm boy je..

Sye suke manis2.. Pastu perut bonjol tajam.. Baby suke duk belah kanan main2 belah kanan.. Pemalas nk masuk dapo suami masakkan.. Tp sye suke beli mkanan kt lua hehe..