Tanda Awal

Apa tanda awal pregnant eh? Boleh share sikit?

12 Balas

lain org lain tandanye sis.. mcm sy husband kne dlu mabuk la pitam la... seminggu die bru sy.. loya muntah2 bdn x pyh ckp la mmg cepst penat n lg 1 jantung rse mcm laju je... tp ms tu x terpikir lg wlopun piyed dah sbulan x dtg.. 4 nie piyed ok je... xprnh miss... dah 3 hari mcm tu x thn sgt g check tgk pgnent... dah 5w.. now 17w.. alhamdulillah.. harap semua ok smpai baby lahir..

Sakit breast.. Mcm nak period.. Selalu hari kelima or keenam lepas sakit breast tu akan period.. Hari yang ke9 tu saya test upt, alhamdulillah naik dua line walaupun satu tu samar.. Dekat sebulan baru hilang sakit breast tu..

Tanda² stiap org lain, xsama.. yg sama cuma delay period.. mcm sy xtahu pn pregnant smpai delay period.. cuma pelik tgk suami teringin sgt benda manis..

Missed period paling penting. Once dah delay, takde bleeding boleh la check upt 2-3 hari lepas tu

Tak period, pening, mual-mual, mimpi baby, perut sakit macam sengugut tapi tak period

Mengantuk..nafsu selera bertambah..sebu perut..dan tanda2 mcm nk period..

5y ago

kalau nafsu bekurangan mcm mana

ikut badan masing masing hehe..saya sakit breast sblm period sakit sgt..

5y ago

xde period...dah xperiod 2 mnggu baru stat alah..

tpi kalau lewat hed tpi xda mcm mana

Sy lapar cm nak muntah ta da awl

Tak datang haid.. Muntah2