Hb Low

Apa sbb klu kte hb low. Makan xbetul ke mcm mana

4 Balas

Pregnancy mmg akan mybbkn hb low.. tu kena makan iron supplement utk tingkatkn hb.. cara mkn iron supplement kena betul.. elakan minum coffee/tea or milk masa mkn iron supplement tu.. kena makan bnyk sayur2 hijau sbb tinggi kandungan iron

5y ago

Owh ubat tambah darah ya

Sbb hormon masa pregnant & kurang mkn mknn yg ada zat besi.. pkra biasa bg ibu hamil tp kita kena maintain kan atas 11..

Ada minum caffeine x, mcm kopi/teh/coklat?

5y ago

Sis try minum air rebusan kurma cina &goji berry. Slow cook for 6 hrs. Blh dpt kat kedai ubat cina.

Kdang2 ikut darah jgk...