Xblh mkn mnum di mnggu ke 8

Apa perlu sy buat ye ni fst sy,, sy alhan muntah x brhnti smpai muntah darah kdang2, mkn mnum pon x boleh, ask muntah je,, ubt2 mcm folic asd tu lgi la x blh telan, skrg dh 8mnggu,,,, skrg dh dh x blh mkn dan mnum msti akn muntah uhmm letih sngt

9 Balas

Sy dulu ubat2 tu semua minum dgn jus marigold mangga/oren sbb nak hilangkan loya..lepas tu sy amalkan pati delima gulsan..alhamdulillah masa trimester pertama je teruk..tapi tu la lain ibu lain pembawakkan nye..mommy kena keep on positive okay..kalau terlalu teruk refer pd doc sbb bahaya juga bila kerap muntah..boleh dehydrates..