Bayi jatuh katil

Apa perlu buat ya klau baby jatuh katil? Baby 7bulan..lepas jatuh tu menangis, lepastu dukung pelukk dia terus ok..gelak and lompat2 mcm biasa..hentak dekat kepala..siapa ada pengalaman tlg share..risauu sangat ni😢😢ada merah2 sikit dekat dahi tu..

Bayi jatuh katil
14 Balas

Anak saya pun pernah jatuh. Kena pantau samaada anak aktif ke tak, ada muntah² ke tak. Kalau lebam je boleh tuam. Mommy boleh refer artikel ni https://my.theasianparent.com/bayi-jatuh-dari-tempat-tidur/?utm_source=search&utm_medium=app

2y ago

Alhamdulillah 😊 sama² mommy

jika bayi terjatuh kene pantau 24jam tgk samada bayi ada muntah@nmpak lemah. Jika ada, perlu segera ke kecemasan. Jika bayi aktif seperti biasa, in Syaa Allah tiada kecederaan dalaman.

Anak sy pernah jatuh katil 2x, berlekuk dahi smpai dah setahun lebih ni 😅 paling banyak jatuh terlentang laa. Tapi semoga takde ape laa, asalkan dia takde muntah2 dlm masa 24jam.

2y ago

Tula risau kan..puas jaga dia tp benda nak jadi 😥alhamdulillah tkda muntah2 lagi setakat ni..tq ya🥰

kena pantau mommy , kalau ada muntah muntah jenis menyembur terus check hospital, kalau dia ok aktif insyallah takde apa apa, sbb anak saya pon pernah jatuh katil

2y ago

Okay2..setakat ni tkda muntah2..tq ya🥰

salam sy pom sama mcn sis ank sy bru terjatuh bengkak dahi 7 bulan plak tu tp lps pd jatuh ank sy kuat susu aktif doakan xde ap yer

pantau tengok dlm masa 24jam. kalau muntah2, x aktif, x nak susu bawak hospital cepat. kalau aktif okay insyaAllah xde pape

2y ago

Okay2..alhamdulillah setakat ni tkda muntah and susu dgn makan smua ok..tq ya🥰

klo ada sign symptoms demam,nanges panjang,muntah,lemas n lemah,Bawa p hospital x-ray.kena kpla sgt brbhya utk Bby..

Tuam dekat tempat dia jatuh... Just monitor kalau baby tak aktif atau muntah, direct ke klinik atau hospital...

2y ago

Okay2..dah pergi klinik dktr tgok tkda yg serius..tp kena pantau dlm masa 24h..tq ya.🥰.

tgk kalau di ada muntah ka apa ka bawak p klinik. kalau ok ja tak apa la. doa baik2 insya allah

baby ada muntah??? ada muntah2 Puan bawa jmpa doktor, klu xde Puan kena berhati2 lpsni

2y ago

Alhamdulillah baby tk muntah..makan and susu pon ok..tq ya🥰