jatuh katil

Assalamualaikum. Nak tanya ,kalau baby 8 bulan jatuh katil lepastu lebam kat kepala nak kena buat apa? Buntu sangat dah neh ?

9 Balas

Tuam...Sy lpas tu buka katil...xtidur ats katil sbb baby tido dah lasak boleh golek2.. tidur kat bawah je..sbb takut jd lg..

Monitor baby kalau2 ada tanda muntah, sawan, kerap tidur dari biasa, menangis yg tak boleh pujuk

Awak tuam.. if ada simptom lain..better refer ke klinik or hpital for check up

My advice go to doctor and check. Sbb jatuh katil takut luka dlm je sis

Tuan dgn air batu. Kalau masih bengkak better bawa pergi klinik sis

Monitor klu muntah kerap dlm ms 24jam, xbermaya , jumpa doktor.

G klinik sis check.. Sbb baby ni kepala dy lembut lg

Jumpa la doktor cepat2 utk make sure takde pape.

Bengkak tak dahi dia