air gula ?

apa perasaan ibu2 yg kena telan air gula ni yee ?apa rasa dia ?risau gila ni sebab first time kena minum ..dulu anak first tak kena ,sekarang umur dah 25 ke atas dah kena minum ..next month 7bulan baru kena minum ?

70 Balas

Manis yakkmatt.. so tipsnya make sure puasa betul2,start dr jam 12 tgh mlm jgn mkn or minum.apa2,so bila perut rasa lapar n tekak rasa kering2 sikit InshaaAllah laju je bila meneguk nnti..gud luck🤗

Sy minum blackcurrent flavor.. So far xmuak lah sbb ada rasa.. Mcm minum air anggur terlebih gula je 😂 minum kt KK sy muntah sbb plain air gula. So sy g minum kt swasta then bawak result tu pergi KK 😂

5y ago

Haah blh je wak. Ckp dh minum air gula kt swasta n ada bawak result. So diorang guna result tu je nanti 😊

Rasa okay je cuma macam minum air terlebih gula. Kena set kepala macam minum air biasa. Lepas tu bawak air masak siap2 dari rumah. Nanti minum sikit & kumur2 untuk hilangkan rasa gula kat lidah & tekak

haha telalu sedp smpaikan nk mutah puas tahan nk mutah..tp xley tahan bila tgok jiran sebelah mutah kita pun ikt sekali..fist minum mmg rasa nk mutah..kali kedua harap2 xlah boleh lah telan aminn..

Air gula rasa dia macam sunquick pekat. Takde la teruk sangat. Pada saya ok je. Siap mindset aku haus. Lagipun puasa kan. Fikir mcam air masak je. Lepas tuh jangan layan sangat mual tuh.

Saya jenis mmg tak minum air manis. Susah jugak nak telan tapi pikir baby pastu takut kena marah dgn nurse. Tutup hidung terus minum. Lps tu mmg pening la. Sbb tak biasa minum manis kan.

Rasa dia manis smpai ke otak...Nasib la suami ad ...pening sgt kpla...dia picit kpla n blkg..hampir2 termuntah...Nurse plak bg y pnas brasap lg..mmg xbleh telan sekali gus la..😌

Bismillah sblm mnom. .skli tguk. .agk perit skit la kt tekak. 😁. .cri tmpt kosong . .rilex2. .spu myk angn. .tgu 2jam slps nya utk amik drah blk ..gud luck mommy. .🥰✌

Sedap macam minum sunquick. Kk puncak alam bagi perisa oren. Tapi sayangnye saya sangkut gdm bacaan 7.8..sekali sangkut saya kena buat bsp sekali 2 minggu. 😅

Rasa nk muntah balik tp kne tahan kalau muntah kne repeat semula.. Rasa sgt2 manis.. Time minum tu la rasa nk batuk, kering tekak nak habiskan 1gelas seksa😅