Minum air gula

25/1 nanti nak kena minum air gula. Selalunya macam mana ye prosedur nya? Sebab first time kena minum air gula. Doakan saya 💪🏻

2 Balas

puasa start pkul 10 malam. pagi2 dah smpai awal ke kk, nnti misi panggil lah masuk terus tunggu bahagian makmal sana. nnti misi ambil darah pertama (fasting blood sugar), pastu terus minum air gula, kalau kt kk air gula dia plain lah, bncuh suam2 supaya mudah ibu hamil minum. rasa dia biasa je. minum skali nafas, perlahan2 je.. pastu boleh lah rehat kt tepi selama 2 jam sebelum sampel darah diambil kali kedua. waktu menunggu tu rehat lah la ye.. agak lama sikit nk tunggu, kalau byk sgt tgk hp boleh pening rasa.. hehe. in shaa Allah semua baik2 je sis ,jgn risau.. dari skrg boleh kurangkan manis, lebihkan air masak, jaga pemakanan kalau nak result tu ok ye..

1y ago

appointment saya pun 8 pagi gitu. result borderline tu apa wak?

Sebenarnya tak ada masalah pon masa awak minum Tu Just enjoy ha. Minum dengan perlahan2 dan yg penting pergi pagi sebab nurse baru buat air gula Tu So kalau minum suam2 ok..