air gula ?

apa perasaan ibu2 yg kena telan air gula ni yee ?apa rasa dia ?risau gila ni sebab first time kena minum ..dulu anak first tak kena ,sekarang umur dah 25 ke atas dah kena minum ..next month 7bulan baru kena minum ?

70 Balas

masa minum takda masalah sangat. nak tunggu 2 jam tu yang azab.. time tula nak rasa loya, rasa pening-pening. tapi ibu cuba tahan k.

5y ago

Ye sy pun...esk kena minum air gula ke2?

telan je... mmg loya sebab perut kosong kan mulut kering sbb puasa... tapi pker klu muntah kne mnum lg so kerana terpaksa kenelaah relakan ? good luck

minum air gula xde la rasa teruk sgt.. 2 @ 3 teguk dh abis.. cuma kena than lapar tu yg jd teruk.. baru lpas minum mnggu lepas.. harap2 result ok la..

Saya kena 2 kali minum air gula, tak minum hbs, hbs buang dlm extra btl yg sya spare??? langsung x dpt nk telan melekat kat tekak

Sy tak bole minum sampai habis . kalau nk rasa termuntah rilejs jp . telan air liur bg hilang rasa manis tu dulu . lpstu sambubg balik

Baru je lepas minum tadi ? . First time . Rasa takut , tapi PAS dh minum ok je , cuma manis sgtt sampai sakit kepala??

Masa kandungan 37weeks kena minum air gula ....rasa loya tpi terpaksa juga minum ..alhamdullillah masa ngandung xada kencing manis

Sy lps minum pening naik ke kepala..time keje plak msa tu..tggu dua jam nk repeat post mnum air gula tu..dh nk pitam dh haha

Sy kna 2x minum hehe. Sebelum minum tarik nafassssss, teguk trus smpi abisss ??? rasa dia mcm air gula pekat likat

Minum masa air tu suam sis. Banyakkan selawat,jangan minum sikit². Teguk 2 kali dulu,yg ketiga tu teguk sampai habis. ☺