Bersalin Di Rumah

Apa pendapat anda tentang bersalin sendiri di rumah?

Bersalin Di Rumah
21 Balas

Bahaya nk2 kalau kita tahu kita ada mslh mcm ada ketumbuhan dkt ovari ke..fibroid ke.. tkut nti drh x brhenti if ada effect memne kesan dr ketumbuhan yg ada.better g hsptl...byk kelengkapan yg lengkap in shaa Allah blh selamat..unless kalau dh smpai ms n ajal kita..kita xleh nk menolak takdir Allah pd kita...

Klau midwife t'latih.. Ckup peralatan.. Rsanya xda mslh.. Sbab b'salin kat uma ni.. Area barat da byk buat.. Cma area kita ni.. Klau xda apa2x keperluan.. Better hos/swasta sja laa.. Sbab klau t'jdi apa2x.. Midwife kena juga call pihak hos..

A big NO NO untuk saya. Tak kisah la tukang penyambut tu kata dia terlatih ke, ada sijil ke, free of charge sekalipun. Takpe la. Saya sanggup keluarkan duit bayar caj dan fee bersalin dekat hospital.

Pd hemat sy, amat berisiko. Even equipment semua ok tp kita xtaw pa2 yg blku ktika prosuder kluarkn bayi blku. Byk yg kn d fikir. Baiklah d hospital. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

terlalu tinggi risiko dan susah klu terjadi apa2 masa nk lahirkan anak, lebih baik lahir kt hospital lah kt sna semua dh prepare apa2 kemungkinan

Mcm bahaya je. Klu ada alatan lengkap n org yg betul2 berpengalaman n cukup ilmu dlm bidang bidan ni, okay la kot. Especially kwsn pendalaman

kalau yakin dan tidak ada sakit lain boleh sj tetapi kalau ada penyakit lain ada baiknya di hospital lagi selamat

Rasa mcm tak selamat.. Dah la ada masalah masa nak bersalin. Klu duk rumah, tak boleh nk byg mcm mana.

Mcm tak selamat jer, kalau jadi apa2 kita juga yg susah 😊 prefer ke hospital

Mcm x selamat je rasa.. Lau jdi apa2 sush.. Bhya sngt..