Lscs Vs Svd

Hi nak minta pendapat sikit.. Kalau bayi anda anggaran berat scan 4.3kg.. Korang nak pilih bersalin normal atau bedah? Ade x mumy yg berjaya bersalin normal bayi berat 4 kilo lebih?

2 Balas

Mertua saya cerita dia lahirkan anak kedua 4.4kg. Normal, mertua saya besar pinggul nya. Atas badan orang sis. Kawan saya pinggul nya biasa je, try normal delivery, kena gunting tapi baby masih tak lepas keluar. Terus jadi emergency czer. Dua kali sakit, perut sakit, bawah pun sakit.

Cuba bincang dgn doktor pn.mcm sy anak ketiga normal 4.3 kg sb overdue n sy nak try normal juga n kalo tak berjaya sy memang bersedia utk di emergency czer.Alhamdulillah takde apa2 yg berlaku..bergantung pd badan ibu tersebut juga & peranan doktor pakar..