Suami isteri

Apa ibu2 akan buat jika suami tak tidur sekali ? Pastu dia hantar kita balik rumah mak kita ?

20 Balas

suami sy sendiri decide xbagi pantang kt umh mak.. dr sblm pregnant dia da remind awal2. dia kata dia tak boleh tido kalau ank bini takde sebelah. skrg hampir 7thn kawen bru pregnant, dia buat persediaan awal, kalau mak nk jaga biar dia amek mak kt kpg, bilik mak pon dah siap. #suamisayaselaluusahalebihuntuksaya

4y ago

Yelah kak. Suami awk mmg baik. Komen ikut situasi laa. Lagi nk menambahkan sedih org tu nape.

maaf bukan niat nak menakutkan tp ni pengalaman saya. skali je saya xda kat ruma. p ruma mak kat sabah, suami kat KL. dia da rasa mcm kambing kuar kadang. sejak tu suami saya mula hidup mcm single, chat pompuan sana sni, merokok, bazir duit. da lupa diri dia ada anak bini. skg ni kitaorg tgal nak tgu cerai je.

Sebab kenapa dia buat mcm tu pnting sis, kLau dia saja2 nk bt mcm ni sis kena bincang dgn dia.. Kalau sebab dia keja x tentu masa dan taknak sis sorang2 kat rmh should be okay. Cuma kalau sis xnk dok berasingan sis kena ckp dgn dia sis ok je dok sorang2 msa dia keja asalkn dok skali..

Sbb? Mcm sy pon sy ddok umh mak sy . Suami anta untk tknak sy bosan sorg2 ddok kt rumah xde org bleh tgok sy klo suami keje. Klo balik kampung ade juga ibu leh jaga kn sy memandangkan ni first pregnancy sy. Fikir positif mngkin ada sbb nye tersendiri suami nk hntr sis blek kg.

Sy lakk suami x bg duk jauh...so duk serumah dgn dia..tido dgn dia tp dia x sentuh sy start 30w ni skang 37w5d..org kta ujung3 ni elok bersama tp suami lak tkot.awal2 heboh nk bersama...lebh baik sy lek uma mk je tp dia x bg tnggu pantang bru lek uma mk...

Bincg sis.. Tnya sebb apa.. Jgn ikut je.. Mslah kwgn ke.. Masalah ape ke. Bncg cri jalan.. Klau boleh bertahan dan tetap bersama suami.. Better ttp dgn suami..

Bincang dgn suami sis elok2. Kami org luar xblh bg pendapat. Sis pun kawal emosi semasa bertanya ye. Semoga urusan dipermudahkan ♥️

Dia kje apa..doktor,polis,askar,frontline..semua ni wat msa skrg asingkn diri drp fmily..musim covid19...utk kbaikkn sis barangkali..

Cerita x abes...xkn xde sebab ape2...dan x kn x tnye suami sndiri kenapa...g tnye org da kenapa?ingt org lain tau ke

Better bincang dengan husband. Ni masalah rumahtangga. Jangan minta pendapat orang. Yg orang boleh bagi ialah bincang.