lari tajuk

haii nk tanya, sy tgh pregnant.. sy nk tnye kalau suami halau kita dr rumah dia kata mcm "aku bagi masa seminggu kau clearkan brg² kau dan jgn balik sini lg" ada jatuh hukum tak? dan lagi satu apa hukum suami melarang/halang isteri balik kerumah org tua si isteri? if suami tak bg tp isteri balik juga kerumah ibubapa sndry adakah isteri nusyuz?#ingintahu

6 Balas

puan... tentang hukum agama ni puan.. seelok eloknya puan rujuk pada pejabat agama ❤️.. hukum jatuh atau tak saya pun tak berani nak cakap sebab saya tak bertauliah bab ni walaupun saya tahu situasi ni apa hukumnya... better sis consult dengan pejabat agama and tanya diorang pasal hukum.. diorang lebih arif sis❤️🌹👍.. sis pun tak berserabut and stress nanti😄.. sis pregnant kan... pun bagitau mereka ya... semoga urusan sis dipermudahkan ❤️

bgi sy better tanya pejabat agama... klau nk tnya bab hukum ni, bnyk situasi nya dan x boleh nk dgar satu pihak je... 🙂 jika suami melarang atas sbb memudarat kn keadaan isteri hukum dia lain... jika suami melarang atas sbb dia nk putuskan silaturahim ibu bapa si isteri hukum nya lain... haaa tanya pd yg lebih arif

Banyak kali kena jugak mcm ni selama pregnant, biasa start gaduh mmg punca sbb minta izin balik jumpa family. Tapi end up lepas tenang kan diri sy akan balik jugak ke rumah suami. Apa2 pon semoga dipermudahkan urusan sis. Kuatkan semangat, ada nyawa dlm kandungan sis. 😥

Jahat betul, bini tengah pregnant pun halau dari rumah. Itu lafaz kinayah. Kena rujuk mahkamah rendah syariah minta pengesahan lafaz talak. Moga kuat ya dear 😊

Ini lafaz kinayah. Jika suami berniat untuk menceraikan isteri dengan lafaz tu, maka terjatuhlah talak keatas isteri.

Better tanya pej agama Puan . Moga dipermudahkan urusan Puan .