Isteri dan mak mertua

bila isteri lebihkan maknya sendiri dari suami dan sanggup bercakap kasar dengan suami. ini kerana suami telah menegur mak mertua kerana membawa anaknya keluar tanpa pengetahuan suami..

10 Balas

What if your mom did the same ? May I know who took care of your wife after labour? It’s a small misunderstanding, take it easy and speak nicely but firmly on their rights and wrong. Also, make sure to do so dengan penuh keadilan. You are the leader of the family, and your wife is your partner, your child is both of your amanah and no one else. Hence let’s work this out nicely with love and respect for the sake of Allah SWT

Yelah, spatutnya kena minta izin dulu. Mana boleh suka2, sdangkan anak saya kena dukung oleh org lain pun saya takbagi klau xminta kebenaran. Risau, tu kan anak kita

Encik tegur isteri masa mood dia tga baik. Mgkin isteri stress sbb tu dia btindak mblkgakm awk. Awk bykkn doa dan solat tahajud mnta Allah lembutkan hati isteri.

Suami ketua keluarga😊. Isteri tidak boleh buat sesuatu perkara tanpa keizinan dari suami.

Kdang² kena berkeras jugak dgn isteri. Feel u bro

mmm, isteri tak patut kelakuan seperti itu pd suami.

I feel the husband is right here

bukak kuliah lam yt bg isteri hadam

kena tolak ansur..berbincang baik2 ye..

5y ago

Dah lama tolak ansur. Takut nanti mereka pijak kepala. Membuat anak seperti tiada bapa.

xpatut