Suami Tanya Isteri Tak Kerja Buat Apa Kat Rumah, Sekali Dia Buka Mulut Terus "Insaf" Si Suami!

Penat seorang isteri yang bergelar suri rumah tangga tidak dilihat oleh kebanyakan suami. Mereka sebenarnya struggle jaga anak-anak di rumah. Jom baca perkongsian pengalaman di sini: https://my.theasianparent.com/penat-seorang-isteri

Suami Tanya Isteri Tak Kerja Buat Apa Kat Rumah, Sekali Dia Buka Mulut Terus "Insaf" Si Suami!
2 Balas

husband pon selalu tye, buat ape je hari ni kt rumah. so cerita jela buat ape. kdg2 tu as pembuka nak ajak borak je. lain la kalau husband tu dok ckp 'awk ni tdo je dkt rumah'. yg ini aku pon naik angin, boleh terbang periuk belanga semua. mmg aku antar report gmbr semua tetiap hari kalau die ckp mcm tu. nnti kalau husband xtanya, dh pulak ckp husband x amek tau hal dkt rumah. sama jugak kalau kite tye kt husband, byk keja ke hari ni dkt office. mula la mukadimah die nnti. kwn tu curik tulang la, client ajk gado la, bos tetibe ilang lah. tpi xde pulak esok nye die anta report gmbr kwn tu gado ke bos ilang ke fussy client ke kan. come on, dua2 penat. husband penat kerja carik nafkah, isteri penat buat kerja rumah. tak perlu pon nak compare sapa lagi penat. sama2 penat. sbb masing2 ade peranan sendiri dlm rumahtangga. lain laa kalau husband jenis duduk rumah main game je. yg tu boleh nak cakap kite lagi penat, sbb kje die main game je. buang kan aje game die tu.

Perlu cerita pada suami sebenarnya. Baru dia tahu duduk rumah kerja lagi takkan pernah habis. Kemas lah macam mana pun