Kerajaan VS Swasta

Apa beza check up klinik kerajaan dengan klinik swasta?? Betul ke kalau check up klinik swasta nanti nak bersalin kat kerajaan ke apa-apa masalah klinik kerajaan tak nak layan?

16 Balas

Bezanya swasta boleh checkup anytime masa kite free. Cuma standby duit la utk checkup, scan semua. Saya checkup swasta dulu dan buku pink diterima je kat hospital kerajaan. Saya bsalin masa tu di Hosp Sg. Buloh. Xde ape masalah pun janji buku tu lengkap and doc boleh refer

4y ago

Hai sis, buku pink tu sis buat kat klinik swasta ke ? Mana mana klinik pun bole ya?