Check Up

Hai.. Boleh tak kalau checkup kat klinik swasta tpi bersalin kat hosp kerajaan?

5 Balas

Boleh je.. Tp kene cekalkn hati yer.. Based on my experience.. 1st pregnancy. I check up kat klinik swasta (buku biru nipis je), so xda buku pink dari KK. Bila nak bersalin, time daftar kat 1 hsptl krjaan ni, kena perli kita weii.. Clerk tu boleh ckp apa "haiii check up swasta, brsalin kat gomen plak.. Dh sengkek ke kedekut???" hamikkk kau.. Panas telinga weii.. Siap dia panggil2 lambai kwn2 lain nk citer hal i ni. Nsb baik la i ni tgh sakit nk terberanak. Mls nk layan bad attitude staff hsptl tu. Semoga urusan awak dipermudhkan..

4y ago

Ada lah dlm selangor ni jugak. Hospital tu ok.. Tp staff nurse yg mulut cam puaka. Treat patient mcm carik gaduh. Bukannya nk tenangkan ibu2 nk bersalin ni, lagi kasi panas ada la.. Mls nk layan.

Buleh je sis... nnti nak dkt2 bersalin spital swasta akan bg surat utk kita refer di spital gov... dan kita pergi utk booking serta bayar around 30 or 40 ringgit mcm tu..sbab kita kes luar...xde dia nak maki2...

Boleh gitu

Bole je..

Boleh je.