undeveloped baby ( kandungan tak menjadi )

Anyone ada experience pengalaman boleh share tak? Saya sepatutnya dah weeks 14 tapi start bleeding. Dah pegi hospital camera check ikut bawah. Janin kecik sangat. Peluang sangat tipis. Tunggu 2 minggu utk tunggu jatuh sendiri or else akan kena operate utk cuci

3 Balas

Last yr pun sy ada pgalaman mcm ni..masa tu cek upt positif phujung bln jun..lps tu g klinik nak confirm kn kandungan,doc scan dan hasil dr scan doc kata kandungan sgt kcil dr usia sbnr...doc sruh dtg lg 3 minggu.. tp sy xsempat g klinik tu utk 2nd time sbb sy alami sakit bwh perut yg sgt kuat..sy trus g hosp..smpai hosp doc yg btugas bt cek up & myatakan dah ada pmbukaan..katanya kandungan xmenjadi & boleh kluar pd bla2 masa shj..doc bg tempoh sminggu utk janin tu kluar sdri & sy pun dsruh balik slps cek up tu..kurg lbih jam 7 mlm smpai rmh..dlm jam10 mlm hr yg sm sa merasa kontraksi yg sgt kuat shingga jam11 lbih mlm bla rasa tu makin kuat mbuat kan sy terasa nak buang air besar bla sy ke tandas rupanya janin tu yg nak kluar...esoknya sy dtg ke klinik swasta shj utk scan takut2 ada sisa yg ttingal & doc lakukan d& c jg..kndungan yg gugur masa tu pkiraan sbnr dlm 13w..tp masa scan dkt emergency kandungan kcik usia 10w.. Itu kandungan kedua sy slps anak sulung sy berumur 8yr..now, sy tgh pregnant kandungan ketiga (anak kdua) dah 17w..mudah-mudahan kandungan sy kali ini selamat hingga hari kelahirannya nti..amin..amin...kwn2 smua doakan sy yaa

5y ago

Tahniah Mrs. K. Moga kali ni pn n baby sihat dan selamat 😁.

Sy baru je gugur january ritu sbb kandungan tak menjadi or erti kata lain tak sihat. So kalau yg mcm ni jangan sedih2 k sebab kalau baby lahir kemungkinan cacat. Doc detect kandungan tak menjadi masa 7w. Then gugur masa 11w.. Natural. Skrg Alhamdulillah tgh pregnant balik and doc cakap normal tp belum ada janin, but still risau. Moga2 yg terbaik utk kita.

5y ago

Doktor klinik cakap kalau awal mungkin dia bagi ubat kuat Rahim. Tapi sekarang peluang sangat tipis. So memang tunggu jatuh jaa. Saya perasan jgk klau macam banyak bergerak even berjalan darah kuat banyak compare dari berehat/baring sepanjang hari

Saya pun alami mcm ni bln Dis 2018. 7w, kandungan terlalu kecil. Bleeding dan gugur semasa 10w. Doktor kata, normal klo kandungan xmnjadi dan gugur sendiri drpd lahir dlm keadaan xckup sifat. Skang alhamdulillah, rzqi da 7w.

5y ago

Aah lebih kurang mcm perut ikan. Lemak tu mcm light yellow nak ke putih tapi diselaputi darah. Panjang dan kelabu-kelabu