Kalau suami tanya, apa jawapan anda ya wahai isteri-isteri TAP?

Antara soalan yang mungkin dinanti-nantikan oleh segelintir isteri 😆 Eh, betul ke haha😅 Kalau koranglah yang sedang baca ni, tiba-tiba suami tanya kan... 'Nak kerja ke duduk rumah?' Mana satu jawapan jujur korang ya😉

Kalau suami tanya, apa jawapan anda ya wahai isteri-isteri TAP?
84 Balas

c. 🤣🤣🤣dr bertunang sampai kwen ada ank sorang husben xbg bkje..jd duk umh jg anak n jg makan husben..hehe..msk dgn pnuh kasih syg tuk bekalkn husben g kje.. kebetulan dlu anak lahir pramatang jd mmg xblh nk g kje .husben suh jg sndri..maka sy jdla suri rumah spnuh ms hingga skrng alhamdulillah..😘✌🏻janji duit poket tuk shopping sntiasa ada..sis ok je..hehe..n in shaa Allah bulan 12 nnti hutang skuter sy abis bayar oleh husben..yak2 yeay. sbb dia dh jnji xkje byrkn hutang jd dia la byrkn.hehe..alhamdulillah..mg husben sntiasa dberi kesihatan yg baik serta rezki yg melimpah ruah sntiasa..Allahuma aamiin..❤️

Tidak. Tapi duk rumah nk ada duit sendiri. Kalau duduk rumah saja tak da duit tak best. Sy marketing online boleh freelance sambil jaga anak. Btw nk hntar anak ke pengasuh pun merisaukan, sy ambil jalan utk buat freelance.. Tiap org lain jalan nya. So spe ckp ya, tak, atau ikut kata suami bergantung pd situasi masing2. Lain org lain cara. Even duk rumah duit marketing sy alhamdulillah boleh tampung hidup plus topup mana kurang... ❤ Big hugs to all mommies... All the best!

3y ago

awww. awesome mommy TAP ❤️

Ye, sebab saya ada cita2🤣 ni pon tengah sambung degree. Tak sabar nak grad & kerja. Alhamdulillah suami supportive. Lagipun imo better isteri ada education / bekerja jugak eventho work from home ke apa ke, sebab kalau pape jadi dekat suami di kemudian hari, takdelah kita terkial

Nak duduk rumah dan dapat elaun RM3k/ sebulan, suami teruskan bayar caruman takaful kita dan maintain kereta kita. 😁 Bila ada elaun tu, boleh lah bayar hutang yg satu ini (lg setahun lebih nak habis) Hehe. Sambil tu teruskan buat dropship/ejen jualan online dari rumah juga.

saya tak kerja. tapi sy buat bisnes secara online sebab sebelum kawin sy dah biasa ada duit sendiri sy nak juga beli untuk keperluan diri sy anak2 walau pun suami sy kerja. sy tak kisah asal sy ada duit sediri sbb sy dah biasa.

C - ikut kata pasangan, duduk rumah uruskan anak2. lagipun saya dan suami buka bengkel welding lepas berhenti kerja. suami uruskan bengkel, saya uruskan sekolah anak-anak.

walaupun gaji suami lebih dri 5k....Sye lebih suka berkerja sendiri...malah Sye dpt membeli apa yang Sye ingin kan.dari duit hasil titik peluh sendiri...

A-Ya..Kena dua2 kerja.Seorang tak cukup.Perbelanjaan tinggi.Ayam sekilo pun da Rm10.Kerang pun da sama harga dengan ikan.Sekilo Rm18.Hehe😀

pernah kerja dan sekarang duduk rumah.. dua dua ada pro and cons..kerja stress dengan bos, duduk rumah bosan.. tp sy pilih duduk rumah 😂

Kerja jugak. Lagi suka guna duit hasil kerja sendiri. Lg puas berbelanja. Duit pasangan untuk keluarga secara overall.