WEEK 22

Antara maltofer, obimin dengan iberet, mana satu yang paling okay untuk naikkan hb? Saya ambil maltofer dari awal pregnant mula mula hb okay tapi lama kelamaan hb makin turun ?

18 Balas

Consult doc dulu sis..time prgnt ni xbole suka2 nk amik ubt selain doctor yg bg..serasi kat org tak semestinya serasi kat kita. Sbb tu ada mcm2 jenis yg doc akn decide apa yg plg elok untuk kondisi yg kita perlukan. Ada org mkn obimin pening makan zincoffer ok. Ada yg semua xbole makan tpaksa mkn jenis 4 serangkai..tu semua bukan pilihan kita.sedangkan bila xsihat kita g klinik dapat panadol yg doctor bg pun kita teragak2 nk mkn..inikan ubat yg kita xtau xkn boleh plak naik main try n error je kan.