Hi, Mommy. Pola Tidur Kanak2 1y7m? Ada tips tak macam mana nak ajar anak tdur awal?

Ank sy, sukar tdur mlm

3 Balas

Petang tu busykan anak Bagi anak main yang dia suka Pergi taman ka Aktiviti fizikal lagi bagus Biar anak lompat2 lari2 Macam saya kalau anak nampak cergas lagi malam2 saya bagi dia main air dalam bilik air… bagi dia bawak masuk mainan dia suka biar dia main… kalau main dengan air ni kadang buat anak letih jugak…

Kdg anak terlalu mengantuk akan jd sgt hyper. Kena buat rutin bgn awl, nap 2-3 jam lepastu mlm bg tidur ok time. Kalau lmbat sikit dia akan hyper teruk 😂 anak kita sebaya ye lahir december kan

tidur petang lama ke? kadang boleh jadi sebab tu dia sukar tidur malam.