Anak tdur lewat

Hai.. Assalam... Anak saya sthun 6 bulan... Sejak msuk sthun 3 bln dia susah sngat nak tdur awal. Siang dia tdur pling lama pon dlam 3 jam.. Nak ajar dia tdur awal dlm pkol 10 mmg takkan dpt... 😅 Kalau tdur 2 jam mcm tu pon ttp tdur lewat.. Bleh ibu2 share tips mcmne nak ajar anak tdur awal... #ingintahu #firstmom

3 Balas

sme la kte sis.. dlu anak sye tdo buai.. Dlm pukul 8 mlm slalu da tdo da.. skg ktorg ajar tdo kt katil memg lmbt nak tdo.. palg kurg pukul 10-11 bru tdo.. anak sye skg tdo 1x siang.. slalu kol 3 or 4 ptg da bgn dah..

2mo ago

huhu tu lah kn.. dlu anak tdo awal, snang nak buat keje rumah lps dye tdo tu tp skg da lewat, skali ngn kte2 tdo lewat.. tp bgn pn lewat jgak so bley la maknye rlex2 pg2...anak sye bgn dlm kol 9 cmtu..

Sy ptng2 ad jgak ajak dia pegi tman.. Tkpon main kat pdng...tp tulah.. Kkdng malam2 sya kluar pegi jalan2 blik pon lmbt. Ttp tk penat hahahha... Okay2 tkpe3 sya try ya.... Tqq sis...

kena bagi dia letih sikit sis, bagi dia main2x puas2x dulu. lepas tuh masuk bilik, tutup lampu, senyap, kita buat mcm tidur.