Ank mnum susu fm

Ank sy dr lahir cmpur df n fm . Lps abis pntg susu mule kurang . Sy da cube mkn mcm2.. ttap mkin kurang.. skrg ank nk msuk 5bln.. suami smpai skrg mrh sy sbb xbg ank susu bdn.. bile sy ckp, suami xnk cye.. ank da sbln batuk.. suami salah kn sy xbg susu bdn. Suami sruh kurang kn bg fm.. n org sekeliling msih pkse2 sy bg susu bdn kt ank.. sy suri rmh spnuh mse, cmue hal ank n umh sy urus sndiri. Ank sy kembar.. sy pnt xckup tdo xckup rehat.. aritu mse ambik ubt tmbh susu bdn, susu bnyk kjp je. Bile sy xrehat 2mggu trus drop smpai skrg.. marmet ssh cngt nk kuar. Ank pn da tolak df.. sy btoi2 trtekan. Xde cpe phm sy.. bnyk kli terang kn pn msih nk pkse2 sy df ank .. smpai sy rse nk terjun je.. tp msih ingt allah ..

3 Balas

kalau puan nk susukan bby dengan susu bdn blh je..puan try pergi klnik pakar sakit puan @ klnik pakar wanita dan tnye ada tak pil utk susu badan jika susu badan dh start berkurangan..sbb ms sy pergi klnik pakar dlu doc penah pesan jika susu drop sblm ank umur 2 tahun...boleh jmpe dia n consult mcmne nk ada susu badan balik hingga berjaya susukan ank hngga umur 2 tahun..mg dpmudahkan segalanya..aamiin..jgn stress2 tw n jgn sesekali pk utk bunuh dri..xbaik mcmtu...jg dri bebaik ea.. #TAPSupermoms

Penatnya bila beranak kembar tpi org cakap mcm2.. kita yg anak 1 pun xlarat nak susukan n jaga malam,apetah lagi sis.. semoga sis kuat hadapi, sy rasa susu sis drop sbb trlampau penat, klu sis rasa xmampu nak susukan, its okay, guna jek susu fm, setiap mak2 nak kan yg trbaik utk anak2, dlm masa sama mental n fizikal mak2 pun kita kena jaga, sis keep strong aje okay?

Saya pun suri rumah yg bg anak fm sbb susu bdn sy mmg sikit. Sy penat uruskan semua hari2 bdn mmg stress. Mental pun stress. Susu mmg xkeluar dah. Sedara mara asyik ckp kan suri rumah rugi la xbg susu bdn. Aku cili jugak mulut2 laser tu. Sakit hati betul.