susu formula

hai mommy nk tnya susu fm ap yg sesuai utk bby yg bru first time nk blajar mnum susu fm n yg mnaikkn brt bdn..sy nk support wlaupun susu bdn msih ad sbb kdang2 tinggal ank kt mil..bby 9m

1 Balas

Saya suggest enfalac..sbb baby bawah 1 year kan..anak saya dulu saya bg enfagrow masa tu dia 1 thun lebih..saya campur dgn susu ibu saya ajar awal sebab nak lahirkan adik dia..just get ready kalau kena tahan hospital lama.. Anak saya tu dah macam2 susu saya bagi. Start dgn susu murah dutchlady..dia muntah n cirit..tukar susu dumex,cirit..minum freshmilk goodday..ok tapi makin lama makin sikit Oz yg dia minum..last2 bagi enfagrow..terus ok..saya bagi dia sampai umur 2tahun..then slow2 tukar dutchlady..dia ok..tapi disebabkan susu enfagrow..dia boleh telan semua jenis susu skrg ni..asalkn perisa original..(kena bagi yg original jgn pilih perisa lain)

4y ago

Adik dia lahir..saya tandem nursing..sampai dia umur 3 tahun..sampai dia sendiri tak nak minum susu ibu