Baby 11 hari 2oz oke k ?

Hi mom , nk tnya .. sy bru mlhirkan ank 11 hari lepas . sy cmpur Df n Fm sbb nk bg hilang kuning n berat naik cpat .. ank sy 2.3kg je time lahir .. oke soalan sy , sy slalu bg susu tepung 1oz je utk baby .. tp dia mcm xckup .. pdhal sblm sy bg susu tpung tu sy dah df 1jam sbelah kiri 1 jam knan . dia xckup sy bg btol plk 1oz .. bleh k klau sy bg 2oz utk baby yg bru 11 hari dgn berat nye skrg bru 2.4kg ..

1 Balas

kalau dah df, tak perlu dah Tambah lagi 1oz fm. nampak baby mcm nak comfort sucking je tu. bukan nk susu. baby NB 20-30min sekali menyusu dah okay. lebih 30min tu lebih kepada dia nak ditenangkan. boleh belajar pasal baby dekat TikTok. banyak ilmu dari kaunselor penyusuan yg bertauliah share