Komen, Tag & Menang Produk Susu Enfagrow A+ Mindpro!

Anda nak menang produk susu Enfagrow A+ Mindpro? Mudah sahaja, Mommies! Ikuti langkah-langkah yang telah ditetapkan dan anda mungkin pemenang yang kami cari! Sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/komen-tag-menang/1880

Komen, Tag & Menang Produk Susu Enfagrow A+ Mindpro!
41 Balas

❤️ ANSWER : PERKEMBANGAN IQ & EQ SANGAT PENTING BAGI MEMUPUK KANAK-KANAK YANG BERSEDIA UNTUK MASA HADAPAN KERANA : ✅️ PERKEMBANGAN IQ MENGUKUR KOGNITIF DARI SEGI KEMAHIRAN PENYELESAIAN MASALAH, PEMIKIRAN LOGIK DAN LAIN LAIN. ✅️ PERKEMBANGAN EQ MENGUKUR KECERDASAN EMOSI BAGI MEMPROSES MAKLUMAT UNTUK MEMBUAT KEPUTUSAN Jadi, PEINGKATAN IQ & EQ YANG SEIMBANG PENTING UNTUK MEMBANTU TUMBESARAN KANAK-KANAK 👍👍

Perkembangan otak IQ dan EQ penting bagi memupuk kanak-kanak bersedia untuk masa depan kerana: ✅ Pembangunan IQ akan menghasilkan kecerdasan minda (kepintaran) berkeupayaan untuk menyelesaikan masalah dan membuat keputusan terbaik. ✅ Pembangunan EQ akan menghasilkan kecerdasan emosi yang berkeupayaan untuk memahami diri sendiri serta diri orang lain.

Mengikut kajian, penyumbang kejayaan anak anak kita banyak dipengaruhi oleh EQ sebenarnya dibandingkan IQ semata mata. EQ ni adalah kecerdasan emosi. Anak yang cerdas emosinya akan mampu mempengaruhi, memujuk, bernegosiasi dan menguasai orang lain. Kebanyakan jutawan dan orang yang duduk di jawatan penting kerajaan ataupun swasta adalah orang yang hebat EQ nya. Bukan sekadar hebat IQ nya.

Perkembangan otak IQ & EQ penting bagi memupuk kanak-kanak yang bersedia untuk masa depan kerana IQ & EQ kedua-duanya berperanan penting untuk kanak-kanak ini berdaya saing dalam dunia yang semakin mencabar dan dapat mencipta peluang yang lebih tinggi kerana mampu mengawal pelbagai aspek dalam mencapai kejayaan itu sendiri.

1. Membantu 8 tanda perkembangan mental dan emosi (Bahasa, Memori, Kemahiran Motor, Kognisi, Keyakinan, Perhatian, Temperamen & Kemahiran Sosial) 2. Membantu menyokong perkembangan intelektual yang optimum 3. Membantu meningkatkan pengawalan tingkah laku, menguatkan perkembangan EQ 4. Membantu menguatkan sistem imun

EQ pemikiran menggunakan hati. Manakala IQ pemikiran menggunakan otak. Kedua dua IQ dan EQ sangat penting sebagai titik kesimbangan dalam hidup kanak kanak semasa membesar. Dengan adanya IQ dan EQ , seorang kanak kanak cerdas akal fikiran , serta pandai bawa diri dalam hidup serta pandai membuat keputusan

Jawapan : Perkembangan otak IQ dan QE penting bagi memupuk kanak - kanak yang bersedia untuk masa depan kerana Ianya bekerjasama meningkatkan perkembangan kognitif, membina daya ketahanan imuniti dan menyokong pengawalan tingkah-laku kanak-kanak. ig : @_aliahumairaa

Semoga ada rezeki puteri sulung kami. Amiiin.. Alhamdulillah baru keluar wad selepas 4 hari sebab jangkitan virus. Parents, sila hati2 jaga anak2 anda di musim virus dan cuaca tak menentu sekarang. Moga kita semua sentiasa dilindungi dan sihat selalu 🤲🏻

Perkembangan otak IQ dan EQ sangat penting dalam tumbesaran kanak -kanak kerana kebijaksanaan anak seiring dengan perkembangan emosi yang terkawal mampu melahirkan kanak-kanak yang bijak,cergas,kreatif dan kritis

Perkembangan otak IQ Dan EQ sangat penting dalam tumbesaran kanak -kanak kerana kebijaksanaan anak seiring dengan perkembangan emosi yang terkawal mampu melahirkan kanak-kanak yang bijak,cergas,kreatif dan kritis