Bayi goyang/geleng kepala

Anak usia 7 bulan. Belakangan ni saya perasan dia asyik geleng/goyang kepala. Macam comel ja tengok dia tapi bila kerap buat, pelik juga. Sebab sebelum ni dia pernah jatuh katil tapi aktif, makan minum dan tidur macam biasa. Tak ada muntah atau luka atau benjol. Dah bawa ke klinik, nurse dan doktor tengok pun dia aktif macam tak ada apa-apa. Risaulah kesan lepas jatuh ke. Jadi google info, salah satunya sebab dia nak tidur, self soothing, cara nak tarik perhatian atau infection di telinga. Wallahualam which one... Ada tak ibu-ibu yang pernah anaknya macam ni?

9 Balas

Anak sy 4bulan mcm tu sis .. kalau dia rasa panas or x selesa dia akan geleng kepala, kdg2 smpai sy pulak terasa lenguh tgok dia 😅