Bayi goyang/geleng kepala

Anak usia 7 bulan. Belakangan ni saya perasan dia asyik geleng/goyang kepala. Macam comel ja tengok dia tapi bila kerap buat, pelik juga. Sebab sebelum ni dia pernah jatuh katil tapi aktif, makan minum dan tidur macam biasa. Tak ada muntah atau luka atau benjol. Dah bawa ke klinik, nurse dan doktor tengok pun dia aktif macam tak ada apa-apa. Risaulah kesan lepas jatuh ke. Jadi google info, salah satunya sebab dia nak tidur, self soothing, cara nak tarik perhatian atau infection di telinga. Wallahualam which one... Ada tak ibu-ibu yang pernah anaknya macam ni?

9 Balas

sama baby saya 7bulan umurnya makin kerap pulak geleng² kepala..masa makan pun geleng.. happy pun geleng nak tidur pun geleng kita pun da geleng kepala tengok seram la 😭

1y ago

Maaf bertanya, normal yea gini, saya baru lahirkan first baby…kekadang suka geleng kepala..kekadang goyang depan belakang

Anak sy 4bulan mcm tu sis .. kalau dia rasa panas or x selesa dia akan geleng kepala, kdg2 smpai sy pulak terasa lenguh tgok dia 😅

Sama lah mcm anak saya yg nombor tiga ni byk kali jatuh katil tapi alhamdulillah x de muntah2.Last2 katil buang tidur atas tilam je.

anak sy 5 bulan selalu jugak buat. kdg tu sbb mengantuk. geleng smbil sembam muka dekat kain atau badan kita msa dukung dia.

baru tau yg tu sebenarnya salah satu cara dia utk tidur. hahahahah mula2 saya takut tau saya ingat dia cam lekat badi

Anak sy umo 10bln ni rajin geleng kepala.mebi dia nk belajar say no kut..means xnk ke an..bila tnye😅😅✌

Anak saya since 4bulan Macam ni. Ni cara baby nak calm untuk tidur

4y ago

Haah

Ank sy smpai skrg mcm tu klau dia dh mengantuk😁

Normal je tu.. Bby sy pon mcm tu.. 😂