Normal atau gangguan?

Anak sye bru 2bulan 15hari.. selama sye bermain dgn dia,try contact dgn dia,respon dia tak lah memberangsangkan sangat.. mata dia masih nak melilau2 tmpt lain dan dia belum nk fokus pandang muka sye kalau sye bercakap dgn dia..sye rse tu normal kot... Tapi,dah beberapa kali sye nampak,bila sye tinggalkan dia sorang2 utk buat kerja rumah,kemain kuat suara dia menjerit2,membebel sambil pandang ke 1 arah..kadang2 seolah2 mata dia ikut pergerakan sesuatu dan dia suka jerit "ah!" lepas tu membebel2.. kdg2 boleh ketawa2 sendiri... Tp bila sye main dgn dia,sye x dpt attention yg mcm dia bagi bila sorang2 tu... Susah nak dgr dia membebel atau menjerit apatah lagi ketawa.. kdg2,pandang muka saya pun tak nak.. ada masa tertentu je dia akn fokus kt sye dlm 15minit lepastu dia pandang tempat lain... Tadi ni,sye tinggal dia kejap nk basuh botol susu dia dan nmpk mcm ketara sangat sbb dia ketawa sorang2 tp mata dia pandang 1 arah lepastu tangan dia terkapai2 mcm eksaited tu... mcm berbual pon ada Anak sye kena gangguan makhluk halus ke? Sye pernh terkena gangguan tp dh berubat dh.. cuma skrg sye period dan tiba2 benda ni berlaku..sblm ni ank sye cuma diam je klu sye tinggal sorang2 dan kdg2 dia tertidur sendiri.atau nangis sbb kne tinggal.. Sye letak dia kt bouncing chair dia tu x jauh dr tmpt sye buat kje mcm memasak sye letak dia kt dpn pintu dapur,tmpt yg sye bole nmpk dia... Kdg2 merinding lh jgk bila dia ketawa sorang2..jeles pun ye jgk huhu Ada pendapat x? Atau mmg normal? Sye rse sye dh x bole nk fikir positif lg dh niii😭 #pleasehelp

17 Balas

jadi teringat pulak citer masa saya berpantang tahun lalu. selepas melahirkan anak no 2 ,anak sulung saya kerap bagitau saya ada nenek sepanjang tempoh saya berpantang tu. ada 1 malam tu ank sulung saya dtg kat saya nangis2 nak minta peluk sebab takut ada nenek sambil tgn nya tunjuk kat satu sudut. meremang juga rasa tapi doa jer. semoga di jauhkan dari perkara yang tidak diinginkan.