Fully dF mom, separation anxiety

Hi mommies. anak sye 8months sekarang ni. Sye 24 hours dgn baby. Bekerja pun bawa baby sbb bekerja sendiri. Jadi sye mmg fully breastfeed & df anak. Sejak dua mnjak ni sye perasan anak sye mcm dah separation anxiety. Sye pergi ke dapur ke atau ke mana2 dia menangis betul2. Sye buntu sbb risau dia x boleh nak adapt dgn org lain. Sye perlukan tips nak train dia. #pleasehelp Satu lagi hujung bulan ni sye ade dinner ambil masa sejam lebih ke tempat tu. Jadi sye kena gerak dalam pkul 4ptg n mungkin habis lambat dlm 12tgh mlm mcm tu baru smpai rumah. Anak, sye tinggalkan dia dgn ibu sye. Dia okay dgn nenek dia. Cumanya, malam nak tidur mesti dia nak mngempeng dgn sye. Sye tak tahu nak tinggalkan berape oz susu untk dia since selama 8 bulan dia mmg df. #pleasehelp

1 Balas

ank da 8 bulan ikotkan xperlu fokus pada susu sgt da. sbb dia da makan. jd fokus ank pada mknn je. susu tu awak stnby je la 20onz tuk 4x nyusu kalo ank mnom 5oz skli mnom. bab ank nanges tu try bg apa2 mainan y boleh buat dia leka skjp. awak pon kne train tuk tak tros pujuk kalo dia nanges. normal awal2 bby nanges sbb kne tggl. tp lama2 kita train nt Insha'Allah dia akn biasa da