Anak Jaga Malam

Anak sy minum susu formula.. Siang 2 atau 3 botol, kdg2 tak habis sebotol pun. Tapi kalau waktu tido malam mesti kerap jaga nak susu.. 1 malam 3 hingga 4 botol penuh.. Dulu sy bagi 240ml ja.. Sekarang 280ml pun tetap 3 4 botol susu waktu malam.. Umur anak sy 1y8m... Ini anak 1st.. Adakah ini normal?

4 Balas

it's normal. maybe during the day try to give more water or fresh milk, and at night try buat susu formula lebih dalam sebotol tu. like my son dia minum 2 bottles during the day, and dia ni jenis kerap haus so I selalu bagi air masak or fresh milk and makan lebih. then malam tu i buat dalam 8-10 ounces of formula milk, alhamdulilah dia tidur lena till pagi sebab kenyang

itu normal sis..

Normal

normal