stress nak bf tp mak asyik bg formula

Anak sy dah start breastfeed, tp setiap kali anak merengek mak saya mesti bagi formula. baby lapar katanya.. penatlah nak tegur. niat memang nak bf betul2, tp mak saya asyik sumbat botol kat dia.. mungkin tu je cara dia nak bond dgn baby saya, sbb baby saya cucu pertama.. sy memang taknak bagi formula 😔

17 Balas

kalau perhati betul2 pantang style org dulu ni bercampur aduk,berbeza pemahaman masing2. asalnya lain bila turun ke setiap generasi jadi maksud lain. mcm main game radio buruk la.. dekat org first amalan yg betul tapi bila sampai dkat org terakhir terus hilang maksud sebenar. patut org tua yg berada dlm landasan yg betul, depa akan push utk fully breastfeeding. tapi tu lah, maybe dulu depa xbleh nak berkepit dgn baby sendiri sbab org tua ambik urus 100% , jd rasa "tak puas hati" tu wujud dlm diam utk ke generasi seterusnya. nak tegur org luar maybe senang tpi family sendiri klau hati xcukup kental&kepala xcukup keras memang gitu la mkn hati 🤭