stress nak bf tp mak asyik bg formula

Anak sy dah start breastfeed, tp setiap kali anak merengek mak saya mesti bagi formula. baby lapar katanya.. penatlah nak tegur. niat memang nak bf betul2, tp mak saya asyik sumbat botol kat dia.. mungkin tu je cara dia nak bond dgn baby saya, sbb baby saya cucu pertama.. sy memang taknak bagi formula 😔

17 Balas

Sebenarnya baby tak lapr Mybe mak awak Nk mudahkan kerja awak. Tapi saya faham semua org Nk full BF anak. So awak cuba slow tapi dengan mak awak pelan2...

kalau duduk asing,bawa bby duduk rumah sendiri.. asyik sumbat susu formula pon boleh effect susu bdn..sbb dah kurang susu bdn..

sy lak spupu yg mcm tu asyik sumbat ssu fm🥲 skrg bby umr 22 hri nak susu fm dgn bf sbb ssu bdn bkurg dh jd tpksa mix

Ishhh mcm mna susu keluar kalau asik dibagi susu fm😫sis boleh tegur.xsalah tegur utk kebaikan

xfaham betul la dgn org tua yg dok sibuk ni.

jgn beli kan susu Fm ,

kene bagitahu mak