Baby bingung puting

Baby saya usia 5hari n follow up kk sebab kuning 13.6 sy bagi dia full bf tp masih kurang banyak sbb tu sy plan nak top up dgn susu formula... Nak tanya kat mommy2,camana cara bagi susu formula kat baby ya biar dia tk bingung puting?boleh kah sy pakai botol susu?

3 Balas

nurse2 kk pesan jgan mkan bnda2 y mcm garlic, halia, lada hitam utk sebulan awal nie sbb kita nyusukan anak n lg cepat kuning anak turun. so mmg sya ikut apa y nurse ckap. sbulan awal pantang sya x mkan bnda2 tue sbb nak bg anak cpat sembuh kuning, dan x sgup nak tgok kaki anak asyk kena cocok utk amek darah

cuba bagi minum guna cawan sukat kecil tu..kalau takde guna cawan plastik kecil.. anak 2nd saya pun kuning juga, doktor suruh topup formula guna cawan untuk baby minum nanti baby dah 1 bulan, cuba bagi guna botol susu pula..sebab 1 bulan baby mungkin dah minum banyak

Bg ms bb lapar