Tantrum

Anak saya umur 3 tahun kuat sangat tantrum, suka pukul - pukul bila tantrum, macam mana nak atasi anak yang macam ni?

5 Balas

Ank sy no3 kuat tantrum..bile tantrum dtg dkt 1jam die akn meraung, berguling n trik2 rambut..sy start detect wktu die umur 1 tahun..lepas kmi da tau prangai die cmtu klau tantrum die dtg kmi akn ignore die..smpai die diam sndiri..skrang da 3y8m tantrum die da ok..klau dtg pn dlm 5-10 mnt then die akn dtg kt sy n mnta maaf..mse die tntrum sy n suami akn larang sape2 pujuk die..

1y ago

maaf sis bertanya.. macam mana sis handle anak tantrum tarik2 rambut ?