Luahan hati first mom😔

Anak saya skrng 1 bulan 10 hari, dia susah sgt2 nak tidur sekarang tak kira pagi atau malam😢 stress saya dibuatnya.. sampai saya rasa nk meroyan dah.. tidur 20-30min dah terjaga balik.. susu cukup sbb berak pun banyak.. nk kata kembung, dia selalu kentot juge.. pampers selalu tukar.. taktahu la apa masalah lg.. sedih dan penatt sgt2😞😞 nak bg puting tapi ibu sndrii plk tak bagi puting dkt anak.. 😭😭

15 Balas

tak salah try bg puting kosong , sbb baby newborn tak reti self soothing (contoh : hisap jari) . try buat teknik 5s (boleh google apa itu 5s) . anak sy , sy dh bg tido buai masa masih dalam pantang lg sbb kes sama mcm awk jugak . org ckp anak tido buai susah nak bawak berjalan , tp sy memilih utk ketenangan minda so sy pakai je buai 😂