baby newborn ssh tidur malam

saya tak tahu lh knp baby sy malam drpd pkl10-2pagi taknak tidur. padahal semua okayy perut tk kembung pastu bagi susu dah bagi,dodoikan pon dah. bila dia dah start tidur sampai ptg ok je lena takyah dodoikan pon dia okayy je tapi kalau malam ya allah buat lh apa pun mmng taknak tidur,tidur pon kjp jee pastu senang terjaga. kadang dia tertidur time dodoikan tuu tapi bila letak kt cot dia bangun ,kadang sampai nangis ii. ada yg kata maybe sbb nk pindah bln baby sy umur 27hari. mak mertua suruh bagi puting tapi sy dgn suami tknk hm. terpaksa lh layan jeee dah 2/3hari mcm nii selalu okayy je tak banyak ragam skrng niii start je pkl10-2/3pagi dia nangis + taknak tidur walaupun dh bedung,bagi susu,tukar lampin,dodoikan. pernah gak hari tuu try bagi puting sbb nk tenangkan dia tapi dia tolak. ank korang mcm tu jugak ke#firstbaby #ingintahu

1 Balas

anak saya dulu time nb mmg start tgh malam sampai ke subuh berjaga tau, tapi bila da habis pantang tuh waktu tidur dia alhamdulillah slow2x okay sampai skrg. saya mmg takda bagi buai or puting, mguji juga la sbb org tua akan suruh tapi tahan je la telinga sbb mmg taknak ajar langsung, n kena fikir cara lain nak tidurkan dia. awak sabar yaa, inshaAllah slow2x okay , dia nak kenal siang malam dulu, maybe siang awak main dgn dia dulu ,jgn bagi dia tidur lama ke .

8mo ago

anak saya lain sikit. jenis kuat tidur siang malam, just time dlm pantang je mmg struggle jaga. tapi selalunya org akan ajar mcm tuh la, bila anak susah tidur malam.