Berat badan

Anak saya sekarang 5bulan.. Berat die 5.4kg.. jadinya misi dh bising knp berat xnaik.. Sbb dh ddk line kuning.. Anak sy fully breastfedding..

Berat badan
7 Balas

kena kerap susukan tgh mlm sbb masa tu hormon ibu tinggi. .. lepas tu jgan jarak terlalu lama nanti susu foremilk banyak. 🤱foremilk : kurang lemak,tinggi lactose,karbo,protin & vitamin 🤱 hindmilk : tinggi lemak&kalori 👉if baby dpat lebih byk foremilk drp hindmilk, baby boleh mengalami lactose imbalance & buat perut x selesa, efek bleh sbabkan berat baby tak naik elok.. 👉hindmilk yg cukup, penting utk tumbesaran baby