Berat badan

Anak saya sekarang 5bulan.. Berat die 5.4kg.. jadinya misi dh bising knp berat xnaik.. Sbb dh ddk line kuning.. Anak sy fully breastfedding..

Berat badan
7 Balas

kena kerap susukan tgh mlm sbb masa tu hormon ibu tinggi. .. lepas tu jgan jarak terlalu lama nanti susu foremilk banyak. 🤱foremilk : kurang lemak,tinggi lactose,karbo,protin & vitamin 🤱 hindmilk : tinggi lemak&kalori 👉if baby dpat lebih byk foremilk drp hindmilk, baby boleh mengalami lactose imbalance & buat perut x selesa, efek bleh sbabkan berat baby tak naik elok.. 👉hindmilk yg cukup, penting utk tumbesaran baby

pengalaman anak sulung..dh masuk lline kuning n sampai dpt susu dr kk..fully bf juga..tp smp ke sudah dia xnak susu fm..tp dia sihat xde demam lgsg..smp sekrg dh 12 tahun dia yg paling kurg dpt sakit..dh lebih tinggi dr ibu dh...nnt bby puan dh 6 Bulan InsyaAllah ok sbb mkn mknn pejal..🥰

Puan kene banyakkan makn maknn berkhasiat.. Seblom susu kan anak. Pam sikit susu badan puan. Supaya baby dpt susu yg pekat tu.. Kerapkn menyusu waktu malm.

berapa berat masa lahir ,anak saya masa lahir 2.6 ja sekarang dah 3 bulan 5.6

bb sis nampak cam chubby..kerap mnyusu time mlm..sis mkn mknn y sihat

Sama la kita sis... Bf aje... Tp berat x naik.. Bdn chubby aje...

msa lahir, berat brapa ank brapa puan?